Tijdelijke werkloosheid bij hevige regenval

Na de hevige regenval van de laatste weken herhalen we nog eens de principes van tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer of overmacht.

Indien werknemers omwille van de hevige regenval niet op het werk geraken of de werkzaamheden niet kunnen aanvatten, wordt onder bepaalde voorwaarden tijdelijke werkloosheid aanvaard.

  1. Indien werknemers niet op het werk geraken, bijvoorbeeld omwille van de sluiting van de wegen of het stilleggen van het openbaar vervoer, kunnen werkgevers werkloosheid wegens overmacht aanvragen.

    Om van overmacht te kunnen spreken, moet de uitvoering van de arbeidsovereenkomst volledig onmogelijk gemaakt zijn door de hevige regenval. Indien de uitvoering van de arbeidsovereenkomst enkel bemoeilijkt is, maar niet onmogelijk is, kan geen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht worden aangevraagd.

    Bij de aanvraag werkloosheid wegens overmacht moeten er ook bewijsstukken toegevoegd worden waaruit de overmacht blijkt. De beslissing over het al dan niet aanvaarden van de tijdelijke werkloosheid berust bij de directeur van het werkloosheidsbureau, in functie van de concrete feitelijke omstandigheden.

  2. Indien de werknemers de werkzaamheden niet kunnen uitvoeren omwille van de hevige regenval, is er een onderscheid tussen arbeiders en bedienden:

    • Voor bedienden kan tijdelijke werkloosheid wegens overmacht gevraagd worden, indien aan de voorwaarden voldaan is.

    • Voor arbeiders kan tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer gevraagd worden, indien aan de voorwaarden voldaan is.

    Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht en slecht weer kan enkel toegepast worden voor volledige dagen.

    Indien de werkgever de werknemers niet op voorhand heeft verwittigd en de werknemers zich reeds naar het werk hebben begeven of hun werk reeds hebben aangevat, gelden de principes inzake het recht op gewaarborgd dagloon.

  3. De normale procedure is van toepassing bij het gebruik van werkloosheid wegens slecht weer of overmacht. De beslissing over het al dan niet aanvaarden van de tijdelijke werkloosheid berust bij de directeur van het werkloosheidsbureau, in functie van de concrete feitelijke omstandigheden.

Wens je onze nieuwsbrief te ontvangen?

Ja, ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.