#FREEOLIVIERVANDECASTEELE

HDI-Wij Helpen is er steeds voor al zijn klanten in ondernemende, maar ook in moeilijke tijden.

We willen u allen vragen één van onze klanten, Garage Vandecasteele, te steunen in hun strijd tegen de veroordeling en gevangenzetting van hun neef Olivier Vandecasteele.

Olivier Vandecasteele maakte een korte reis in Iran toen agenten van de Revolutionaire Garde hem arresteerden op 24 februari 2022.

Ze brachten hem eerst naar de Evin-gevangenis, waar hij slachtoffer werd van foltering en andere mishandeling.  In augustus werd hij verplaatst naar een onbekende locatie. Zijn familie vernam dat hij nu in een keldercel zit zonder daglicht of frisse lucht.

Vandecasteele zou in een schijnproces zijn veroordeeld tot lange celstraffen, een geldboete en 74 zweepslagen.

Amnesty International roept Iran op om Olivier Vandecasteele onmiddellijk vrij te laten. Zolang hij vastzit, moeten de Iraanse autoriteiten kenbaar maken waar hij is, zorgen dat hij goed behandeld wordt, toegang krijgt tot een advocaat van zijn keuze en regelmatig contact kan hebben met zijn familie en de Belgische consulaire diensten.

Eis dat Iran Olivier Vandecasteele onmiddellijk vrijlaat en teken de petitie via https://www.amnesty-international.be/ovdc

Wens je onze nieuwsbrief te ontvangen?

Ja, ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.