Aanwervingspremie voor micro-ondernemingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Sinds eind maart 2024 hebben micro-ondernemingen gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de mogelijkheid om een premie aan te vragen voor de aanwerving van een werknemer.

Wat zijn de toepassingsvoorwaarden?
  • Het moet gaan om micro-ondernemingen die minder dan 10 personen tewerkstellen en waarvan de jaaromzet niet hoger is dan 2 miljoen euro;

  • Het moet gaan om ondernemingen die actief zijn in bepaalde sectoren. De lijst van de sectoren kan men raadplegen in het besluit.

  • De werkgever moet al minstens 1 VTE tewerkstellen en door de aanwerving van de nieuwe werknemer neemt het aantal werknemers toe in vergelijking met het aantal werknemers in dienst 12 maanden voor de steunaanvraag.

  • De werknemer is kwestie heeft de afgelopen 3 jaar niet gewerkt voor de werkgever. Deze voorwaarde is niet van toepassing op werknemers die als student, als stagiair of in het kader van een opleiding bij de onderneming in dienst zijn geweest.

  • De werknemer is voornamelijk verbonden aan een vestigingseenheid van de werkgever in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  • De werknemer treedt ten vroegste drie maanden vóór en ten laatste op de dag van de indiening van de aanvraag in dienst.

Hoeveel bedraagt de premie?

De basispremie bedraagt 5000 euro en wordt in schijven uitbetaald. Er bestaat de mogelijkheid om een bijkomend bedrag van 5000 EUR te krijgen indien aan extra voorwaarden is voldaan.

De werkgever dient de steunaanvraag online in bij BEW (Brussel Economie en Werkgelegenheid van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel) door middel van het typeformulier.

Wens je onze nieuwsbrief te ontvangen?

Ja, ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.